Yi | China | Azië
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
3960
page-template-default,page,page-id-3960,page-child,parent-pageid-3822,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308,elementor-page elementor-page-3960

Yi torch festival

China is een land met vele uitersten. In de provincies Yunnan en Sichuan leven de Yi, een kleurrijke minderheid. Elk jaar vieren zij het Torch festival. Ik bezocht een lokale versie van dit festival in de omgeving van Xichang. Ergens op een afgelegen plek werd op een grasveld een festivalterrein ingericht. Honderden motoren met inwoners uit dorpen in de omgeving kwamen genieten van stierengevechten, paardenraces en van een schoonheidswedstrijd, waarbij tientallen Yi meisjes met opvallende gele paraplu’s over het festivalterrein liepen.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, i.s.m. Eetkaffee Steenstraete, Toerisme Westhoek en de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Houthulst en Ieper.

Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van Iedereen