Koninklijk Kameroen | koninkrijkjes en chefferies van stammen | Afrika
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
1423
post-template-default,single,single-post,postid-1423,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qi-addons-for-elementor-1.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308,elementor-page elementor-page-1423
Koninklijk Kameroen

Koninklijk Kameroen

Reis mee door Koninklijk Kameroen

De ruim 100 koninkrijkjes in Kameroen, ook wel ‘chefferies’ genoemd, hebben allemaal hun eigen geloof, tradities en rituelen. Zo wordt een stamhoofd in het noorden van het land een koning genoemd terwijl hij in een moslimgemeenschap als lamido wordt aangesproken. En in het zuiden wordt hij weer anders genoemd: fon of sultan.
Elke koning, fon, lamido of sultan woont met zijn vrouwen en kinderen in een ‘paleis’, die soms ook wel chefferie wordt genoemd. De vrouwen hebben hun eigen hut, waar ze samen met hun kinderen wonen. Een bezoek aan zo’n chefferie levert een kleurrijk en gevarieerd beeld op van de inwoners van Kameroen. De kans is groot dat je als gast getuige bent van één van de vele rituelen, zoals een besnijdenis of een traditionele bruiloft.

Dit artikel is gepubliceerd in Ontdek Afrika in 2009. Tekst en fotografie door Ronnie.

(klik op de afbeelding om de PDF te downloaden)

Lees meer over Afrika