Soedan in beeld | Reisfotografie | Photolovers
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
2661
post-template-default,single,single-post,postid-2661,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308
Soedan in beeld

Soedan in beeld

Soedan

Soedan is niet echt een toeristische bestemming. Terwijl het zo veel te bieden heeft dat het dat best zou kunnen worden.

Bevolking

In het noorden van het land, vlakbij Egypte zijn veel Nubische dorpen langs de oevers van de Nijl. Terwijl ik door de dorpjes wandel word ik uitgenodigd om thee te drinken bij de gastvrije en vriendelijke bevolking. Het voelt alsof ik 100 jaar terug ga in de tijd. Hier wonen de mensen in wit gepleisterde lemen hutten, daarnaast is de ezel het meest voorkomende vervoermiddel.

Piramides

Er staan honderden piramides in Soedan. Deze piramides zijn anders dan de piramides in Egypte. Ze zijn steiler en kleiner. Dat komt omdat de grafkamer zich onder de grond bevindt.

Woestijn

Gelukkig hebben ze in Soedan ook zandduinen. Het is heerlijk om in de duinen te kamperen en uren door de duinen te wandelen. Hier in het zuidoosten van de Sahara volg ik de Nijl richting Egypte.

Ik ben heel enthousiast over Soedan, omdat er heel veel te zien is en omdat de mensen heel aardig zijn.  Hieronder een impressie van mijn reis.

In mijn boek over de Sahara staan ook foto’s van Soedan:
Some Sahara

Interesse in een lezing over deze bijzondere bestemming? Stuur dan een bericht naar info@photolovers.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren