Rwanda in beeld | Reisfotografie | Photolovers
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
3435
post-template-default,single,single-post,postid-3435,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308
Rwanda in beeld

Rwanda in beeld

Rwanda in beeld

Afgelopen maand ben ik een week in Rwanda geweest. Voor MIVA. Om drie beeld(verhalen) te maken van projecten die we daar steunen. Daarover later meer. Voor nu een impressie van het land zoals ik het ervaren heb.

Het land van duizend heuvels

Rwanda is een stuk kleiner dan Nederland, maar toch ben je langer onderweg om het land te doorkruisen. Dat komt niet alleen omdat iedereen zich netjes aan de snelheid houdt en omdat bijna niemand inhaalt, maar dat komt vooral omdat het land zo heuvelachtig is dat je nauwelijks rechte stuk weg hebt. Rwanda wordt niet voor niks het land van duizend heuvels genoemd.

Extreem schoon

Ze zeggen dat Rwanda het Zwitserland van Afrika is. Dat komt waarschijnlijk niet door de duizend heuvels, maar omdat het land zo on-Afrikaans schoon is. Ik heb nergens afval gezien, plastic is verboden en de straten zien er uit alsof ze gestofzuigd zijn. Ik was aangenaam verrast door de schoonheid van het land en de vriendelijke mensen.

 

Lees meer over Rwanda:
Zoektocht naar berggorilla’s