Wat wil jij later worden?

Wat wil jij later worden?

Celestine’s droom

Celestine is 8 jaar en wil later verpleegster worden. Ze is gehandicapt en wil in de toekomst voor andere mensen zorgen. In het westen van Kenia, in het dorpje Kamibiri is Celestine 8 jaar geleden geboren. Net toen haar moeder Pauline bevallen was verdween haar vader. Pauline was verward, want haar baby was geboren met één arm en één been. Ze besloot om voor haar kleine meisje te zorgen. Toen Celestine slecht 1,5 jaar oud was onderging ze al operaties voor haar hazelip en gezichtsafwijkingen. Samen met haar moeder verhuisde Celestine naar de Mukuru sloppenwijken in Nairobi. Ze ging naar Songa Mbele Dy Care Centre, waar gezorgd wordt voor kwetsbare kinderen met een handicap. Celestine onderging verschillende corrigerende operaties en werd door haar moeder verzorgd.

Tegenwoordig heeft Celestine een beenprothese, zodat ze kan lopen en normaal leven kan proberen te leiden. Ze krijgt liefde en zorg van de gemeenschap. Dat is een groot verschil met een paar jaar geleden, toen werd ze gediscrimineerd en bespot.

Zoals Celestine zei “In de toekomst wil ik voor andere mensen zorgen, zoals mijn moeder voor altijd voor mij heeft gedaan en nog steeds doet”.

Wat wil jij later worden?

Samen met collega Linda ga ik voor het Liliane Fonds naar Kenia. Daar maken we een commercial, mini-documentaires en foto’s met en over het leven van Celestine. En over het werk van het Liliane Fonds. Allemaal vanwege onze nieuwe campagne “Wat wil jij later worden?”. Zij is vastbesloten om verpleegster te worden.

Wil je meer weten over Celestine of wil je het Liliane Fonds steunen, klik dan hier.

 

 

Previous post
Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *