Deosai National Park in Noord-Pakistan

Ontdek Deosai National Park in Noord-Pakistan

Ontdek deosai National Park in Noord-Pakistan

Als je houdt van adembenemende berglandschappen en unieke dieren, moet je zeker het Deosai National Park in Noord-Pakistan bezoeken. Dit nationale park, gelegen in de buurt van Skardu, staat bekend om zijn hoge bergen, wilde bloemen en bijzondere dieren. Ook de kleuren van het landschap zijn prachtig. 

Deosai is een van de hoogste plateaus ter wereld, gelegen op ongeveer 4.114 meter boven zeeniveau. Het is omgeven door met sneeuw bedekte bergen, wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. Vanuit Skardu kun je via een onverharde weg het Deosai National Park bereiken. De route er naar toe is alleen al de moeite waard. Je ziet onderweg langzaam het berglandschap veranderen. 

Het is september als wij dit park bezoeken. Het is ’s nachts al erg koud, een paar graden onder nul. Dus neem een warme slaapzak mee als je, net als ons, gaat kamperen. Het lichaam moet ook behoorlijk wennen aan deze hoogte. 

Sheosar Lake

Het park heeft een prachtig bergmeer met kristalhelder water en een prachtig landschap. Dit is het Sheosar Lake. We rijden vanuit onze overnachtingsplek ‘even’  heen en weer. Het is best nog een lange rit over een onverharde weg. 

diverse flora en fauna

Ontdek ook de verschillende planten, waaronder wilde bloemen en medicinale kruiden. Het park heeft ook bedreigde diersoorten zoals de Himalaya-marmot, Tibetaanse wolven en zelfs de zeldzame bruine beer. De marmot zijn we onderweg een aantal keer tegengekomen, lekker luierend op een steen. 

De regering van Pakistan zet zich in om de biodiversiteit in het Deosai National Park te behouden. Dat is mooi!

Onderweg naar Deosai National Park
Schapen onderweg in het park
Overnachten in Deosai National Park in Noord-Pakistan
Berglandschap Noord-Pakistan

Deze reis is gemaakt in 2023 met Sawadee.

voor aan je muur

Deze foto is verkrijgbaar bij Werk aan de Muur in diverse materialen.

leestip

lees meer over pakistan

Geen reactie's

Geef een reactie