Armenië | ongerepte natuur en kloosters en kerken | Kaukasus
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
1296
post-template-default,single,single-post,postid-1296,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qi-addons-for-elementor-1.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308,elementor-page elementor-page-1296
Portret van man op bankje

Ongerepte natuur en oude kerken

Ongerepte natuur en oude kerken

Armenië is een land met ongerepte natuur en oude kerken. En daarnaast heeft het prachtige landschappen, middeleeuwse kloosters en een bijzonder gastvrije bevolking. Je kunt er goed wandelen. Vanaf 1991 is Armenië onafhankelijk geworden van de Sovjet-Unie. Na het vertrek van de Russen zijn veel overheidsgebouwen leeg komen te staan en in verval geraakt. Een kleine impressie van mijn reis in 2010. Acht jaar later ben ik nog een keer teruggegaan. Toen zag het er al wat welvarender uit. 

Trekking

Ik maak een driedaagse trektocht door de bergwereld van Ukhtasar. Ik wandel en slaap op een hoogte van ongeveer 3000 m. Ik geniet van het ongerepte berglandschap en de prachtige vergezichten. Maar ‘s nachts is het best koud in de tentjes. Dus warme kleding is wel gewenst. Op de laatste dag komt er plotseling mist opzetten waardoor je binnen no-time niks meer ziet. In de bergen kan het weer snel veranderen. Zo schijnt de zon en zo zie je geen hand meer voor ogen door de mist. Of je wordt zelfs weggespoeld door de regen, waardoor je niet eens tijd hebt om je regenjas uit je tas te halen en aan te trekken.

Onderweg in Armenië

Tijdens de reis, bezoek ik middeleeuwse kloosters en maak ik veel wandelingen. Ik slaap soms bij mensen thuis bij gebrek aan hotels in bepaalde gebieden. Dat heeft wel zijn charme. Zo kun je een kijkje krijgen bij de mensen thuis. Ze hebben niet veel. Vaak staat er in de woonkamer, een bank en een televisie. Meer niet. Soms nog een eettafel. En ze staan hun eigen bed af voor de bezoekers.

Kerkdeur
Kerkdeur
Portret van vrouw
Portret van vrouw
Bij zonsopgang op pad
Bij zonsopgang op pad
Ons Russisch vervoermiddel
Ons Russisch vervoermiddel
Kerkhof Nautilus
Kerkhof Nautilus
Mist tijdens wandeling
Mist tijdens wandeling
Armenië
Kerk in de mist
Man loopt kerk uit
Man loopt kerk uit
Armenië
Oude man komt uit auto
Onderweg in Armenië
Onderweg in Armenië
Lieflijk landschap in Armenië
Lieflijk landschap in Armenië

Lees meer over Armenië

leestip