Woestijnen van Iran | Dasht-e Kavir en Dasht-e Lut | Midden-Oosten
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
1506
post-template-default,single,single-post,postid-1506,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qi-addons-for-elementor-1.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308,elementor-page elementor-page-1506
Muur van zand in Dasht-e Kavir in Iran

Woestijnen van Iran

Woestijnen van Iran

In Iran zijn twee grote woestijnen. De Dasht-e Kavir, de Grote Zoutwoestijn en de Dasht-e Lut, de woestijn van de Leegte. Beide woestijnen zijn groter dan Nederland.

Grote Zoutwoestijn

Ik ben een paar dagen in de Grote Zoutwoestijn Dasht-e Kavir geweest. In een gebied waar veel zandduinen zijn en waar een beetje toerisme ontwikkeld is. Heerlijk om een paar dagen te dwalen door de zee van duinen.

De Grote Zoutwoestijn in Iran
Schaduw van een duin in Iran
Zandduin in Dasht-e Kavir
Zandduinen in de Grote Zoutwoestijn in Iran
Detail van een zandduin in Iran

Woestijn van de Leegte

De woestijn van de Leegte, zoals Dasht-e Lut genoemd wordt is een indrukwekkende woestijn. Het landschap is anders dan de Grote Zoutwoestijn en er is een interessant natuurverschijnsel, de Kaluts. Dit zijn zandkastelen die enkele tientallen meters hoog kunnen zijn. Gevormd door de wind.

Zandkastelen in Dasht-e Lut
Het landschap in Dasht-e Lut
Golvend landschap in Dasht-e Lut in Iran
Zandkastelen in de woestijn van de Leegte
Zonsondergang in Dasht-e Lut

Lees meer over Iran