Reizen zonder ver te reizen | coronaproof fotowandeling
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
3822
page-template-default,page,page-id-3822,page-parent,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qi-addons-for-elementor-1.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308,elementor-page elementor-page-3822
Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van Iedereen

IEDEREEN IS VAN DE WERELD & DE WERELD IS VAN IEDEREEN*

Welkom op de pagina van ons project “Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen”. Dit project betreft een fotowandeling waarbij men ver kan reizen zonder ver te reizen. Geheel coronaproof. De initiatiefnemers zijn Bart Castelein van vzw de BOOT (B) en de fotografen Diana Putters en Ronnie Dankelman van Photolovers (NL).

 

“Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen” betreft een fotowandeling van ongeveer 10 km langs het ieperleekanaal in West-Vlaanderen (B). Hierbij worden digitale middelen ingezet die tijdens de wandeling een verhaal van verbondenheid vertellen. De beelden en korte verhalen verbinden de claustrofobische ervaring van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek met de lockdown vervreemding van de huidige coronacrisis. Vzw de BOOT is een organisatie met ervaring in verhalen, verbinding tussen mensen, gemeenschap en creatieven. In de context van een wandeling worden natuur, geschiedenis, actualiteit en wereld met elkaar in verband gebracht.

 

Het startpunt van de wandeling is vzw de BOOT of, halverwege de route, Eetkaffee Steenstraete. Steenstraete werd berucht als de plek waar tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas als massavernietigingswapen werd ingezet.

 

Wil je meer weten over de wandeling, zoals praktische informatie over de route en de folder, klik dan hier.

Reizen zonder ver te reizen

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, i.s.m. Eetkaffee Steenstraete, Toerisme Westhoek en de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Houthulst en Ieper.

De titel van het project is genoemd naar het nummer “Iedereen is van de wereld” van The Scene.