Bootreis langs de Molukken | Reisfotografie | Photolovers
Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.
reisfotografie, fotografie, reizen, fotograferen, reislandschappen, Himalaya, Sahara, woestijnen, bergen, festivals, portretten, portretfotografie, reisblog, reisverhalen, fotoboek, reportages, foto voor aan de muur,
2340
post-template-default,single,single-post,postid-2340,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5308
Bootreis langs de Molukken

Bootreis langs de Molukken

Met de boot langs de Molukken

Bijna 2.000 kilometer met de boot. Met het Nederlandse schip Matahariku varen we van Papoea naar Ambon. In 11 dagen varen we langs de Aru, Kai en Banda eilanden.

Arafurazee

Het is bijna 36 uur varen over de Arafurazee, die Papoea verbindt met de Aru eilanden. Deze eilandengroep is het meest oostelijke van de Molukken. De Arafurazee is slechts enkele tientallen meters diep. Het is rustig op zee. We komen geen andere schepen tegen. Alleen maar water en spectaculaire luchten.

Bandazee

We willen het eiland Tanahbesar doorsteken, maar dat gaat niet. We komen op een rivier vast te zitten op een zandbank. De Matahariku ligt scheef en moet gestut worden en we moeten wachten tot het vloed wordt. Uiteindelijk varen we om het eiland heen naar de Kai eilanden. De Kai eilanden Kai Besar en Kai Ketjil hebben mooie witte stranden en je kunt er heerlijk snorkelen. We varen over de Bandazee naar de Banda eilanden. De zee is ruim 4.000 meter diep en soms deint het schip behoorlijk. De Banda eilanden waren tijdens de VOC tijd heel belangrijk voor Nederland, we wilde het monopolie hebben over nootmuskaat en foelie. Je kunt op Banda verschillende VOC forten bezoeken. De laatste etappe brengt ons naar Ambon, waar je heerlijk kunt snorkelen.