Molukken

Bootreis langs de Molukken

Met de boot langs de Molukken

Bijna 2.000 kilometer met de boot varen langs de Molukken. Met het Nederlandse schip Matahariku varen we van Papoea naar Ambon. In 11 dagen varen we langs de Aru, Kai en Banda eilanden.

Arafurazee

Het is bijna 36 uur varen over de Arafurazee, die Papoea verbindt met de Aru eilanden. Deze eilandengroep is het meest oostelijke van de Molukken. De Arafurazee is slechts enkele tientallen meters diep. Het is rustig op zee. We komen geen andere schepen tegen. Alleen maar water en spectaculaire luchten.

Bandazee

We willen het eiland Tanahbesar doorsteken, maar dat gaat niet. We komen op een rivier vast te zitten op een zandbank. De Matahariku ligt scheef en moet gestut worden en we moeten wachten tot het vloed wordt. Uiteindelijk varen we om het eiland heen naar de Kai eilanden. De Kai eilanden Kai Besar en Kai Ketjil hebben mooie witte stranden en je kunt er heerlijk snorkelen. We varen over de Bandazee naar de Banda eilanden. De zee is ruim 4.000 meter diep en soms deint het schip behoorlijk. De Banda eilanden waren tijdens de VOC tijd heel belangrijk voor Nederland, we wilde het monopolie hebben over nootmuskaat en foelie. Je kunt op Banda verschillende VOC forten bezoeken. De laatste etappe brengt ons naar Ambon, waar je heerlijk kunt snorkelen. De Molukken zijn bijzonder mooi en gevarieerd.

Donkere wolken boven de Arafurazee
Zonsondergang op de Molukken
Aan de kust van Kai Besar in Indonesië
Zonsondergang op de Arafurazee in Indonesië
Zonsondergang bij de Molukken
Aan de kust van Kai Besar in Indonesië
Zonsondergang bij de Molukken
Op de Molukken in Indonesië
Zonsondergang op de Bandazee
Molukken
Zonsondergang op de Bandazee
Aan de kust van Kai Besar in Indonesië
Molukken

Lees meer over Indonesië

Geen reactie's

Geef een reactie